Változz, hogy változtathass!

Az új év első napjai idén is a  fogadalmakról, célkitűzésekről, a változtatás ígéretéről szólnak.

 

Lelkesen csatlakozunk  Facebook-csoportok – különböző név alatt futó, áloméletet megtervező –  “kihívásaihoz”. A közösség lelkesítő erejére, pozitív visszajelzéseire  támaszkodva szorgalmasan elvégezzük az 5-10 napos „kihívások” feladatait, annak reményében, hogy végre mi is elérjük, “megteremtjük” a vágyott életünket.

 

változás

 

A „ Ha nem tetszik amit látsz, változtass rajta! Képes vagy rá! Minden lehetséges!” buzdító gondolatok hatására motiválttá válunk, és szinte minden megvalósíthatóvá válik.

És vannak/lesznek, akik tényleg elérik a céljukat, megvalósítják a vágyukat,az újévi fogadalmaikat, mások (nem kevesen) viszont egyszer csak azt veszik, hogy minden maradt a régiben.

 

Mit rontott el?- merülhet fel a kérdés.

 

Feltehetően semmit!

Ahhoz ugyanis, hogy változtass, először neked, magadnak kell változni, amihez azonban egy 5-10 napos „kihívás” gyakorlatai (még ha önismeretet fejlesztenek is) nem elegendőek. Évtizedekig működtetett hitrendszerbeli meggyőződéseinket, nézőpontjainkat néhány nap alatt lecserélni képtelenség.

 

Kérlek, ne várj el magadtól lehetetlent!

Ha egy éjszaka erejéig egy szexi fehérneműben alszol, attól még nem válsz másnapra magabiztos, hódító Nővé.

 

Mit lehet akkor tenni?

 

  • Első lépésként elfogadni, hogy a változás egy hosszabb folyamat (melynek része a kudarc is, de ez egy másik téma), de mint a sikeres változtatás előfeltétele, kikerülhetetlen.
  • Második lépés a változáshoz szükséges képességek megszerzése: korlátozó hitrendszerek (tudattalan programjaink) feltárása, gondolkodási hibáink felismerése, új szemléletmód, tudatosság elsajátítása, melyekre számos személyiségfejlesztő technika áll rendelkezésre.
  • Ezután jöhet a változtatás, a tudatosan megtervezett, és irányított cselekvések sorozata.

A te személyes változásod, és valamely életterületeden elindított tudatos változtatás hozza meg számodra, akár észrevétlenül az életminőséged megváltozását.

 

változtatás, önismeret

 

Az egyik ügyfelemtől az 5. coaching alkalom után megkérdeztem, hogy hogyan alakulnak most a dolgai, tapasztalt-e valami változást az életében.

„Különösebb változás nincs, most valahogy rendben van minden, elkerülnek a nehézségek.”- hangzott a válasz.

 

Hát persze, hogy nincs különösebb változás! Hiszen nem változtatta meg a munkahelyét, nem változtatta meg a párját, nem változtak az életkörülményei, nem változott meg az ország társadalmi-politikai-gazdasági helyzete, és így tovább.

Viszont ő maga sokat változott, fejlődött a személyisége, az önismerete, melynek hatására megváltoztatta a gondolkodását, a viselkedését, a szemléletmódját. ennek köszönhetően érzi úgy, hogy a nehézségek elkerülik. Mert rezilienssé

vált a nehézségekkel szemben,  könnyebben birkózik meg velük. Ennek köszönhetően lényegesen javult az életminősége, melyből ő „csak” annyit vett észre, hogy helyére kerültek a dolgok, rend van kívül-belül.

 

Mert a lényegi változások gyakran szinte észrevétlenül, nagyobb erőfeszítések, és tűzijáték nélkül történnek.Kívánom, hogy ezt megtapasztald!  🙂

 

Coachinggal tudlak ebben támogatni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Posted by: admin on

Címkék: , ,